Afvoer bad verstopt

Stankklachten uit het afvoerputje, borrelende geluiden of loopt het badwater langzaam weg? Meestal is dit het eerste signaal van een beginnende verstopping en is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Als een beginnende verstopping niet bijtijds wordt opgelost, dan zullen de zeep- en haarresten de verstopping blijven verergeren en zal uiteindelijk het afvoerputje compleet verstopt raken.

Om een beginnende verstopping op te lossen geven wij je graag enkele tips & trucs, waarmee je in eerste instantie zelf kan proberen de afvoer te ontstoppen.

Lukt het je zelf niet om de verstopping op te lossen en blijkt de blokkade vasthoudend of dieper te zitten, schakel dan een professionele ontstopper in om dit op te lossen! Deze vakmannen hebben een schat aan ervaring en de professionele apparatuur en gereedschappen om elke afvoer vakkundig te ontstoppen.

Laat de verstopping dus niet erger worden en maak een afspraak met de ontstoppingsdienst. Dat kan door hier het contactformulier in te vullen en dan bellen wij je zo snel mogelijk terug. Liever bellen of spoed? Bel dan voor een afspraak naar 085-2505217.


Enkele tips & trucs om zelf de afvoer te ontstoppen

Zit de verstopping redelijk aan de oppervlakte, dan is het in veel gevallen prima zelf op te lossen met behulp van deze tips, trucs en huismiddeltjes;


Schoonmaken van het afvoerputje


Schroef het afvoerputje in het bad los en verwijder handmatig de prop met haar- en zeepresten. Zit de verstopping dieper dan waar je bij kan, probeer het dan eens met een ijzerdraadje of een haak. Met een beetje geluk krijg je de prop uit de afvoer en kan het water weer zonder problemen weglopen.


Probeer de ouderwetse plopper

De ouderwetse plopper kan soms de oplossing zijn om een beginnende verstopping los te krijgen. Laat eerst een laagje water in de badkuip lopen en plaats dan de plopper recht op het afvoerputje. Door het maken van duw- enPlopper ontstoppen trekbewegingen creëert de plopper een vacuüm in de afvoer, waardoor de blokkade los kan schieten en worden weggespoeld.


Ontstoppen met huismiddeltjes

In veel keukenkastjes staat wel een fles azijn en een pak (baking)-soda, wist je dat dit samen een natuurlijk ontstoppingsmiddel kan zijn? De combinatie van de ontvettende eigenschap van de soda en de ontkalkende eigenschap van de azijn geven een bruisend effect in het afvoerputje.

Laat een hoeveelheid soda en een flinke scheut azijn een nachtje inwerken in het afvoerputje en de kans is groot dat de blokkade los is geweekt en kan worden weggespoeld. Dit werkt echter vaak preventief, maar het kan een stuk minder kwaad dan chemische middelen zoals HG, mr. muscle etc.


Ontstoppen met een trekveer


Heb je alles geprobeerd en is het niet gelukt om de verstopping te verhelpen, dan is er uiteindelijk nog de mogelijkheid om de afvoer te ontstoppen met een trekveer. Deze flexibele, stalen kabel kan met een draaiende beweging door de afvoer worden geleid en zal onderweg alle obstakels vernietigen. De blokkade kan daarna worden doorgespoeld en het bad kan weer doorlopen.

Ons advies; Het gebruiken van een trekveer brengt wel enige risico’s met zich mee en kan bij verkeerd gebruik het probleem verergeren. De kans bestaat dat de verstopping verder de afvoer wordt ingeduwd of de afvoer wordt beschadigd. Laat het ontstoppen van de afvoer met een trekveer dus liever over aan een professionele ontstopper.


Gebruik nooit chemische middelen!

De schappen van de super- en bouwmarkt staan er vol mee, maar toch is het advies om deze chemische HG duo ontstopperontstoppingsmiddelen niet te gebruik. Het is verleidelijk om het toch te proberen en in veel gevallen zal het ongetwijfeld kunnen werken, maar weet dat dit vaak meer kwaad dan goed doet! Deze ontstoppingsmiddelen zijn zeer bijtend en agressief en kunnen de lijmverbindingen in de afvoer oplossen met ernstige lekkage tot gevolg.

Niet alleen schadelijk voor de afvoer, maar ook zeer slecht voor het milieu. Ook kunnen deze bijtende middelen brandwonden veroorzaken, als deze in directe aanraking komen met de huid.

Reden genoeg om deze chemische ontstoppingsmiddelen liever in de schappen van de super- of bouwmarkt te laten staan en een ontstoppingsdienst in te schakelen.


Wat kost een afspraak met de ontstoppingsdienst?

Ontstoppen.nl hanteert altijd vaste tarieven voor het ontstoppen van de afvoer van het bad. Wij rekenen géén extra meter- of materiaalprijzen na uitvoering van de ontstoppingswerkzaamheden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en komen er geen nare verrassingen achteraf!