Verstopt riool

Een verstopt riool kan een huishouden behoorlijk ontregelen en dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Een verstopping van het toilet of een afvoer kan je soms zelf ontstoppen met een rubberen ontstopper of soda en azijn, maar een zware rioolverstopping is een ander verhaal. Schakel dan een professionele ontstoppingsdienst in, dan weet je zeker dat de verstopping snel en blijvend wordt verholpen.

Waar zit de verstopping?

Er zitten veel verschillende afvoeren in de woning, die uiteindelijk allemaal bij elkaar komen in de hoofdriolering. Als je merkt dat het toilet niet meer doorloopt, maar de andere afvoeren wel, dan weet je zeker dat de verstopping alleen in het toilet zit. Loopt het water bij de andere afvoeren ook slecht of niet weg, dan kan je ervanuit gaan dat de verstopping in de riolering zit. Ga dan liever niet zelf aan de slag met een trekveer of hogedruk spuit, maar laat in zo’n geval de verstopping door een professionele ontstoppingsdienst verhelpen.  

Bel ons voor een afspraak op 085-2505217, dan regelen wij zo snel mogelijk een rioolexpert om de verstopping op te lossen.

Riool verstopt, wat is de oorzaak?

Een verstopt riool is bijna altijd het resultaat van een langdurige ophoping van vuil- en vetresten. Vooral in de keuken en het toilet worden nog veel te vaak afvalresten door de afvoer gespoeld die niet in de riolering thuishoren. Al dit afval klontert samen in de afvoerbuizen en zal uiteindelijk het hele riool verstoppen.

Een verstopte riolering is niet altijd te voorkomen en kan ook veroorzaakt worden door externe factoren. Werkzaamheden in de straat of rioolwerkzaamheden kunnen de riolering beschadigen en hierdoor de verstopping veroorzaken. Maar ook boomwortels kunnen het riool raken en zelfs dwars door de rioleringsbuizen heen groeien. Bij een beschadigde of verzakte rioleringsbuis in alleen ontstoppen niet voldoende om het probleem op te lossen, maar zal het verstopte deel vervangen of hersteld moeten worden. Het is natuurlijk geen doen om de hele straat open te graven om uit te zoeken waar het euvel zich precies bevindt. Een camera-inspectie is in dit geval de oplossing!

Camera-inspectie van de riolering

Om de exacte locatie van de verstopping of beschadiging op te sporen is een camera-inspectie een ideaal hulpmiddel. De camera wordt door de expert door de rioleringsbuizen gebracht en kan op afstand worden bediend. Tijdens de inspectie kan de expert op een beeldscherm precies volgen waar de camera op dat moment is en de exacte locatie van de beschadiging of verstopping traceren. Zodra bekend is wat de oorzaak en locatie van de verstopping is, kunnen herstelwerkzaamheden gericht worden uitgevoerd. Dit scheelt veel onnodig graafwerk en dus tijd en dat is weer gunstig voor de portemonnee.

Wat kost het ontstoppen van de riolering?

Ontstoppen.nl levert graag vakbekwaam en goed werk om de verstopping te verhelpen en altijd tegen een vast tarief. Dus geen handtekening voordat de werkzaamheden naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd en ook zullen er nóóit meterprijzen worden berekend. Dus altijd een vast en transparant tarief en nooit een verrassing achteraf.