Regenpijp verstopt?

Een verstopte regenpijp wordt vaak pas opgemerkt als de dakgoot het water niet meer kan afvoeren en over gaat lopen. Deze verstoppingen kunnen uiteindelijk leiden tot lekkage en waterschade aan de gevel, wat uiteindelijk vochtproblemen, schimmelvorming en onnodige kosten oplevert.

Als je merkt dat de regenpijp verstopt is, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om het probleem te laten verhelpen. Buiten het risico op waterschade aan de gevel en in de woning, kan een verstopte regenpijp uiteindelijk ook schade veroorzaken aan de dakgoot. Als het vuil en hemelwater niet meer kan weglopen naar de riolering, dan kan de dakgoot te zwaar worden en in het ergste geval bezwijken en een fikse schade aan de gevel veroorzaken.

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met één van onze ontstoppers om het probleem te verhelpen. Bel naar 085-2505217 en wij plannen zo snel mogelijk een professionele ontstopper in op uw adres.


Werkwijze van de ontstoppingsdienst

Zodra de ontstopper heeft gelokaliseerd waar het probleem zich precies bevindt, kan deze met behulp van een trekveer of onder hoge druk verwijderd worden.

In sommige gevallen is de verstopping zo hardnekkig, dat ook de professionele apparatuur het niet voor elkaar krijgt om de blokkade te verwijderen. De ontstopper zal dan het verstopte deel van de regenpijp verwijderen en een nieuw tussenstuk plaatsen. Beide delen van de regenpijp worden vervolgens weer verbonden met een reparatiemof.

Als het niet duidelijk is waar de blokkade zich bevindt of deze dieper zit richting de riolering, dan is er de mogelijkheid om een camera-inspectie uit te voeren. Zodra de blokkade is opgespoord, kan er gericht actie worden ondernomen, zonder onnodig, sloop- en graafwerk.


Voorkom verstoppingen aan de regenpijp

Voorkom in de toekomst een verstopping aan de regenpijp door regelmatig de dakgoot te checken op bladeren, takjes en nestmateriaal. Meestal is de dakgoot alleen bereikbaar via een ladder en het werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Zie je het niet zitten om zelf de ladder op te klimmen? Schakel dan de specialist in om de dakgoot en regenpijp periodiek na te kijken en schoon te maken.

Staan er veel bomen rond het huis? Dan is het plaatsen van een bladvanger een goede optie om vervuiling en verstopping tegen te gaan.


Afspraak maken met de ontstoppingsdienst?

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak voor de verstopping, dat kan via ons contactformulier of telefonisch via 085-2505217.

Maar ook voor het periodiek reinigen en checken van de dakgoten kan je altijd bij ons terecht, wij helpen je graag verder.